Nostalgi

Kommentera
Får jag lov att bjuda på lite vackra färger från blommorna vid vår förstuqvist och lite småprat.
 
Såg i morse vid gröten att de pratade om en ny film av Peter Dalle med flera som fått namnet Yrrol på det gamla temat Lorry var en humorserie som man förr kunde se på tv.

Mins särskilt Peter Dalle som skulle varit från Sumpan liksom mig när hans uppfinning går åt skogen och han avslutar ”tänkte inte på de”.

Lorry var ett dansställe som låg på Vegagatan i Sundbyberg. Jag gick i plugget på Centralskolan tvärs över gatan vid Lorry och eftersom årskullarna under kriget var så stora fick vi inte plats i skolans matbespisning så vi blev utspisade på Lorry.

Har skrivit tidigare om hur vi snackade slang och kom då i morse på slanguttryck som liknade och avslutades med (o) som lycklig som var  lyro, hygglig blev hyglo, mystisk blev mysko. Vissa slangord hänger fortfarande kvar.

På 50-talet skedde en olycka där vid Lorry med en skenande spårvagn som kraschade på vår skolgård precis innan vi skulle gå där och det blev bara skrot kvar av den.

Som tur var fanns bara föraren och konduktörerna med eftersom vanen var på väg till starthållplatsen som var Esplanaden i Sundbyberg.

Spårvagnslinjer 15 gick till Norra Bantorget via Solna och Haga norra. 

När vi skulle åka på skolutflykt till Skansen åkte vi abonnerad spårvagn som var skyltad Abonnerad, mins vi skojade om var Abonnerad låg någon stans.

Med tanke på spårvagnsolyckan mins att vi på skoj läste en bordsbön på Lorry när vi skulle äta som gick såhär.

I Jesu namn till bords vi sprang, välsigna Gud att vi kom fram.

Att gå på Lorry och äta var något speciellt och lyxigt mot att gå i den sterila och bullriga skolmatsalen, på Lorry var det mer textilier med färger och stora bilder om halvklädda kändisar och vinnare av skönhetstävlingar vill jag minnas.

Visst är det fint med lite av varje.